Заява Херсонського Євромайдану з приводу загибелі цивільних осіб у літаку під Торезом

19 Липня 2014 10:51

 

khersonline.net

khersonline.net

Вчора біля пам’ятника Небесній Сотні під час мітингу, який був присвячений вшануванню пам’яті загиблих під Торезом у літаку Боїнг-777, херсонці прийняли спільну заяву. В заяві мешканці міста закликали світову спільноту до взаємодії проти російської агресії. 

Вчора терористи ДНР, якими керують спецпризначенці з Російської Федерації, збили цивільний літак. Загибло 298 людей, 80 з них – діти. 

Це жахлива трагедія і мешканці нашого міста з болем сприйняли цю новину. Ми глибоко співчуваємо всім родичам загиблих, і сподіваємося на те, що отриманих доказів буде достатньо для того, щоб визначити і покарати винуватців. 

Але вже зараз всьому цивілізованому світу очевидно, що головним злодієм, що винний у трагедії є Володимир Путін. 

Саме Путін постійно бреше з екранів російського телебачення про ситуацію в Україні, веде завойовницьку війну, вже відібравши частину нашої території і знищуючи іншу. Путін перейшов всі кордони, поставляючи терористам на Сході України не тільки зброю, але й важку техніку та власних офіцерів-вбивць. Ця нахабність і людожерство давно перейшло всі кордони не тільки людяності, а навіть тваринних уявлень про честь. Україна зараз бореться з абсолютним, кристальним Злом. 

Ми сподіваємось на те, що гибель невинних пасажирів та пілотів малайзійського лайнера не залишиться без відповіді. Сподіваємось, що тепер світова спільнота побачить – з яким страшним і безглуздим Злом ми ведемо війну кожного дня. 

Ми вимагаємо від світового співтовариства негайно визнати агресію Російської Федерації та вплинути на ситуацію зі всією жорсткістю та безкомпромісністю.

Прийнято на зборах Майдану 18.07.2014.