Зрошувальна система Херсонщини є одним з найкращих майданчиків під отримання кредитів від Світового банку

17 Липня 2014 17:08

OLYMPUS DIGITAL CAMERAХерсонська область є лідером з меліорації земель, але кліматичні зміни призвели до того, що необхідно значно збільшити поливні площі…Більш того, розвинути систему зрошення таким чином, аби поливна вода надходила до всіх земельних ділянок області. Саме це питання обговорювалося сьогодні під час засідання робочої групи з напрацювання позицій по реформуванню водогосподарського комплексу Херсонської області, що пройшла під керівництвом голови обласної державної адміністрації Юрія Одарченка.

У ході засідання директор Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Віталій Ярмак презентував привабливість меліорації на прикладі Каховського району, де на сьогодні повністю збережено зрошувальну систему, а поливні площі становлять 59,4 тис. га (загалом по області 426,8 тис. га).

«Зокрема, у 2013 році на території Каховського району було зібрано 460 тис. тонн соняшникового насіння, 200 тис. тонн соєвих бобів та 70 тис. тонн овочів та фруктів», – поінформував членів робочої групи Віталій Ярмак.

За його словами, це дозволило створити у районі 900 нових робочих місць та збільшити заробітну плату, яка наразі становить у межах 3000-5000 грн.

«Я розумію, що це питання для наших аграріїв є дуже важливим, мабуть, навіть першочерговим, але, на жаль, сьогодні у державному бюджеті на це зовсім немає коштів. Усі гроші, що поступають до казни, йдуть на стабілізацію ситуації на Донеччині та Луганщині, а також на забезпечення першочергових потреб населення», – сказав Юрій Одарченко.