На селекторній нараді обговорили питання соціального забезпечення переселенців

17 Липня 2014 13:30
16 липня 2014 року заступник голови обласної державної адміністрації-керівник апарату Сергій Тріщанович взяв участь у  Всеукраїнській селекторній нараді, яка відбулася під керівництвом голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського.
 
У ході наради присутні у студіях обговорили питання пов’язані з соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасом окупованої території районів проведення антитерористичної операції.
 
Так, заступник голови  Державної служби України з надзвичайних ситуацій Василь Стоєцький повідомив, що загальна кількість громадян України, які переселені з району проведення АТО до інших регіонів, складає 41 тис. 901 особу, у тому числі 15 тис. 467 дітей, 5 тис. 134 інваліда та осіб похилого віку. За останню добу кількість переміщених збільшилася до 1186 осіб.
 
Крім того він зауважив, що більш складна ситуація щодо розміщення громадян, організації їх життєзабезпечення складається в місті Київ, у Харківській, Запорізькій, Одеській, Дніпропетровській та Київській областях.
 
«Регіональними штабами спільно з місцевими органами виконавчої влади постійно проводиться пошук приміщень для розміщення громадян, здійснюється їх паспортизація та перевірка на відповідність вимогам для тимчасового розміщення людей. На цей час визначено 4 тис. 915 об’єктів різних форм власності, у яких можливе розміщення 55 тис. 286 внутрішньо переміщених осіб», – зазначив Василь Стоєцький.
 
Також було повідомлено, що Міністерством охорони здоров’я забезпечено надання медичної допомоги в адміністративних областях та м. Києві з числа тимчасово переміщених осіб з Луганського та Донецького регіонів 3434 дорослим і 2887 дітям.
  
По закінченню селекторної наради Сергій Тріщанович провів нараду із присутніми керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації і профільних служб та надав ряд відповідних доручень.