У лісових господарствах Херсонщини виявили близько 200 порушень

16 Липня 2014 15:32

images (6)З початку року рівень смертельного виробничого травматизму у лісовій галузі України збільшився, і склав 9 випадків проти 4 у минулому році. Серед основних причин травмувань – падіння дерева на потерпілого, наїзд транспортних засобів на території підприємства, порушення вимог безпеки під час розвантажувальних робіт. 

На підприємствах лісового господарства Херсонщини у І півріччі не сталося жодного нещасного випадку, проте теруправління Держгірпромнагляду не послаблює контролю за станом охорони праці у галузі, повідомляє прес-служба управління.

Так, за 6 місяців інспекторами промислової безпеки та охорони праці перевірено 9 лісових та лісомисливських господарств, розташованих на території Херсонської області.

Зокрема обстежено Херсонське, Цюрупинське, Великокопанівське, Великоолександрівське, Збур’ївське лісомисливські господарства, Каховське, Новотроїцьке лісові господарства,  Скадовське дослідне лісомисливське господарство та Присиваське дослідне господарство.

Під час перевірок виявлено близько 200 порушень вимог законодавчих та нормативних актів з охорони праці, до адмінвідповідальності притягнено 7 посадових осіб та працівників.

Спеціалісти теруправління відзначають, що у всіх перевірених господарствах наявні лісові пожежні станції, оснащені спеціалізованими автомобілями, протипожежним інвентарем та обладнанням.

Разом з тим, ДП «Великоолександрівське ЛМГ» не отримало дозвіл на роботи підвищеної небезпеки. У Скадовському дослідному лісомисливському господарстві та Збур’ївському лісомисливському господарстві здійснюється недостатній контроль за проходженням навчання відповідальних осіб з електробезпеки.

Окремі спеціалісти лісомисливських господарств не пройшли навчання і перевірку знань  з  питань  охорони праці, новоприйняті робітники не завжди проходять стажування перед початком роботи. Працівники не повною мірою забезпечені засобами індивідуального захисту.

Усунення порушень знаходиться на постійному контролі теруправління Держгірпромнагляду у Херсонській області.