Харчування у літніх таборах Херсона якісне та смачне

14 Липня 2014 17:54

logotip_jungaСпеціалісти управління споживчого ринку спільно зі спеціалістами управління освіти Херсонської міської ради обстежили літні міські табори відпочинку «Сонечко» (харчування дітей здійснюється в кафе «Золотий Ключик»та «Юнга» з питань забезпечення контролю за організацією харчування дітей.

Результати  перевірки показали, що в їдальнях є всі необхідні умови для приготування гарячих обідів та випічки хлібобулочних виробів, повідомили в управлінні споживчого ринку. Органолептичною оцінкою встановлено, що хлібобулочні та кондитерські вироби відповідають встановленим вимогам діючого стандарту. При переважуванні контрольної порції на повірених та правильно встановлених  вагах, відхилень по масі не виявлено.

На час обстеження таборів колективами, які забезпечують харчування, пред’явлений пакет документів, що дозволяє їх торгівельно-виробничу діяльність.

Контроль за нормами закладки  продуктів, передбачених у меню, за якістю приготування страв та своєчасністю реалізації готової продукції  у перевірених таборах здійснює медпрацівник. Харчування дітей здійснюється згідно з перспективним меню, розробленим технологічною службою підприємства, яке відповідає за харчування, і узгодженого з міською санепідемстанцією.

Обстеження літніх таборів показали, що працівники їдалень мають фахову освіту, великий досвід в організації харчування дітей, що забезпечує приготування смачної та якісної продукції. В щоденному раціоні дітей – м’ясні продукти, гарячі страви, соки та свіжі овочі, фрукти з урахуванням потреби дітей за віком.