Держземагентство у Херсонській області забезпечує земельними ділянками військовослужбовців Збройних сил України

14 Липня 2014 20:52

7815_thumbНаразі головним завданням Головного управління Держземагентства у Херсонській області є забезпечення земельними ділянками військовослужбовців Збройних сил України. На офіційному веб-сайті Головного управління розміщено інформаційно-роз’яснювальні статті щодо отримання безкоштовно у власність земельних ділянок різного цільового призначення для військовослужбовців, які приймають участь в АТО, перелік земельних масивів, розташованих за межами (в межах) населених пунктів для мобілізованих.

На сьогодні органи місцевого самоврядування Херсонщини отримали 75 заяв від військовослужбовців, які приймають участь у проведенні АТО на південному сході України, про передачу у власність земельних ділянок та ще 27 клопотань отримали спеціалісти Головного управління Держземагентства. Наразі фахівці органів земельних ресурсів прийняли рішення про надання дозволів на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок 10 громадянам на загальну площу 10 гектарів.
Фахівці територіальних органів земельних ресурсів області провели зустріч з керівним складом, офіцерами та солдатами Херсонського батальйону територіальної оборони.
Під час зустрічі землевпорядники надали військовослужбовцям чіткі роз’яснення щодо порядку підготовки документів для подальшого оформлення права власності на земельні ділянки, гранично допустимих розмірів наділів та видів цільового використання ділянок (ведення особистого селянського господарства, житлове будівництво та садівництво).
Крім того, військовослужбовці отримали зразки відповідних заяв, довіреностей та перелік земельних ділянок, передбачених для передачі у власність.