«ЛІТО ГОСПОДНЄ»: виставка сучасних ікон

11 Липня 2014 19:20

16 липня в Херсоні у виставковій залі Національної Спілки Художників України відкриється виставка сучасних ікон «Літо Господнє» і представлятиме роботи відомої сімейної іконописної майстерні «Небо на землі».

На виставці будуть представлені сучасні ікони із творчого доробку майстрів із Миколаєва. Відвідувачі побачать близько 50 ікон. До експозиції увійшли роботи, виконані в різних техніках, зокрема, авторські інтерпретації прийомів українських та зарубіжних іконописних шкіл, сучасна творча ікона.

Шукаючи нові засоби виразності, іконописці майстерні «Небо на землі» прагнуть дотримуватися старовинних технологій – використовують тільки натуральні матеріали, а фарби готують із природних мінералів та пігментів власноруч.

Не затерся, не загубився серед хвиль і порогів століть найбільший шедевр і скарб людського роду – ікона. Вона промовляє до нас символами, несе нам Благу Звістку, вічне Світло Христа.

Особливе місце на виставці посідає ікона Пресвятої Богородиці «Семистрільна». До цієї чудотворної ікони люди звертаються з молитвами про примноження любові. Куратор виставки Марія Павелко говорить: «В ці літні дні, коли ласкаве сонце дарує всім промені свого тепла, в нашій країні вирують міжусобні пристрасті та братовбивча війна. Цю виставку ми присвятили нашому стражденному народові з вірою у Бога та надією на Його милість. Нехай в наших серцях розквітнуть квіти Любові, зігріті Божою ласкою.»

Виставку організовано завдяки підтримці компанії «Оригінал Авто». Здавна меценати , або, як їх називали в церкві, ктитори, допомагали іконописцям створювати шедеври сакрального мистецтва. Тож ця компанія гідно продовжує добру традицію служіння в ім’я Господнє . 

Відкриття виставки відбудеться 16 липня о 17.00 у виставковій залі Національної Спілки Художників України (пр-т Ушакова, 30/1). Виставка триватиме до 29 липня.