Литовці допоможуть мешканцям Жовтневого

10 Липня 2014 09:46

загруженное (8)Однією з найбільших проблем Херсона є відсутність каналізації в селищі Жовтневий. 1768 людей роками живуть в нестерпних санітарних умовах. Десятиліттями влада ігнорувала цю проблему, і тільки зараз мер Херсона доручив ініціативній групі у складі депутатів міськради з комісії з ЖКГ, а також ученим-екологам зайнятися ліквідацією нечистот і спорудою сучасних очисних споруд.
Для роботи в цьому напрямку вибрали литовську компанію TPAINDENIS. Компанія була заснована в 1996 році в місті Алітус, і спеціалізується на біологічному очищенню стоків для селищ, де проживає до 20 тисяч жителів, приватних котеджів та будинків, застосовуючи для цього новітні технології та матеріали.
У процесі очищення використовуються аеробні мікроби, що розщеплюють органічні забруднення. Це компанія вже споруджували очисні в Калінінграді, Словенії, Польщі та Литві.
Вже розробляється технологічна схема установки біоочищення стоків для селища Жовтневе, яка передбачає очисна споруда типу HNV (аеробний реактор, відстійник), колодязі, пескоуловители та інше.
Результатом стане висока ступінь очищення стоків (до 98%), що відповідає нормам і вимогам українського законодавства.
При дотриманні всіх умов, дата реалізації – весна 2015 року.
Володимир Миколаєнко підписав угоду про співпрацю з головою українсько-литовського ділової ради, першим віце-президентом українського союзу промисловців і підприємців Сергієм Прохоровим.