На Херсонщині готуються до миротворчої місії

9 Липня 2014 09:55

00(32)На Херсонщині, на базі окремої бригади армійської авіації оперативного командування «Південь» Сухопутних військ Збройних Сил України триває бойове злагодження підрозділів чергової ротації 56 окремого вертолітного загону до виконання миротворчої місії за мандатом ООН на західному узбережжі африканського континенту в Ліберії та Кот-д’Івуарі. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

У підготовці беруть участь понад 250 військовослужбовців, які плануються кандидатами до складу вертолітного загону.

За словами начальника відділу армійської авіації центру авіації і протиповітряної оборони оперативного командування «Південь» Сухопутних військ ЗС України військового льотчика-снайпера полковника Андрія Когута, в рамках спланованих заходів особлива увага приділятиметься удосконаленню теоретичних та практичних навичок льотного складу, інженерно-авіаційної служби, групи бойового управління, спеціалістів зв’язку та логістики.

«У кожного підрозділу миротворчого загону свої завдання. Основний акцент робитиметься на підготовку особового складу підрозділів, адже в кінцевому результаті усі мають працювати у чіткій взаємодії, як один злагоджений механізм, незалежно від умов обстановки та особливостей, що можуть виникнути при виконанні поставлених завдань», – розповів полковник Андрій Когут.

Кандидатом на посаду командира 56 окремого вертолітного загону Збройних Сил України чергової ротації призначено військового льотчика 1 класу полковника Петра Пліса.

«Виконання миротворчої місії – це дуже відповідальна справа. До програми проведення заходів бойового злагодження, враховуючи специфіку виконання самих завдань, ми включили різні елементи підготовок. Зокрема, для льотного складу сплановано практичне відпрацювання завдань пошуково-рятувального забезпечення, польоти над водною поверхнею», – зазначив полковник Петро Пліс.

«На сьогодні, рівень підготовки льотчиків – кандидатів на посади миротворчого персоналу, доволі високий і є достатнім для виконання миротворчих завдань на африканському континенті, адже більшість з них виконували бойові завдання в рамках антитерористичної операції, здійснювали польоти в найскладніших умовах. Відповідну підготовку проходитиме і особовий склад наземних служб», – підкреслив полковник Петро Пліс.

За його словами, усі сплановані заходи бойового злагодження дадуть змогу особовому складу нової ротації 56 окремого вертолітного загону Збройних Сил України сил місії ООН у Ліберії набути необхідного фахового вишколу.