Вже 180 тисяч туристів відвідало Херсонщину

7 Липня 2014 18:45
7727_thumbЗ початку курортно-туристичного літнього сезону 2014 року Херсонщину відвідало 180 тис. туристів, відпочиваючих та екскурсантів з різних областей України, ближнього та дальнього зарубіжжя.
Зокрема, в червні поточного року понад 42 тис. осіб охоплено послугами проживання та розміщення в закладах відпочинку та оздоровлення.
Близько 80 тис. осіб відпочило в індивідуальних засобах розміщення, наметових містечках, садибах сільського зеленого туризму, готелях, відвідали біосферні заповідники та національні природні парки, стали учасниками міжнародних, всеукраїнських та регіональних фестивалів, проведених в області.
Крім того, майже 58 тис. дітей забезпечено відпочинком та оздоровленням в дитячих закладах відпочинку, санаторіях, пришкільних таборах.
Необхідно зазначити, що кількість закладів відпочинку та оздоровлення в порівнянні з минулим роком збільшилась на 25%. На 18% збільшилась кількість індивідуальних засобів розміщення в порівнянні з 2013 роком.
З початку літнього сезону 2014 року такі курорти Херсонщини, як Залізний Порт, місто – курорт державного значення Скадовськ вже наповнені більш як на половину. Переважно сюди їдуть відпочивати з Західної України, Київської, Донецької, Луганської, Дніпропетровської та Харківської областей.
Інші курорти – смт Лазурне, с. Красне, с. Хорли, коса Арабатська Стрілка в червні були завантажені приблизно на 15-20 %.
Збільшення потоку туристів та відпочиваючих планується протягом липня-серпня поточного року. Це зумовлене пожвавленням відпускної компанії, збільшенням кількості сонячних днів та сприятливими погодними умовами.
Джерело: Сайт ХОДА