Путін перевершив Сталіна: той депортував лише кримськотатарський народ, а цей – і український з Криму

1 Липня 2014 10:47
zaxid.net

zaxid.net

Виступаючи в м. Новоолексіївка Генічеського району Херсонської області на мітингу, присвяченому 70-й річниці депортації кримськотатарського народу, народний депутат Микола Томенко висловив слова підтримки кримським татарам, що зібралися на цей мітинг пам’яті і сказав про те, що 70 років тому сталася трагедія для цього народу, коли 18 травня 1944 року Сталін депортував кримських татар з території Криму.

«Ніхто не сподівався, що у ХХІ столітті ми опинимося у ситуації, коли В. Путін фактично розпочав депортацію кримськотатарського і українського народу з території Криму. Ця нинішня історія ще раз підтверджує, що імперська психологія (чи то прикрита радянською доктриною, чи доктриною «русского мира») – антинародна і людиноненависницька», – зазначив Микола Томенко.

Він подякував кримськотатарському народу за підтримку у сьогоднішній непростій ситуації і сказав про те, що єдина, неподільна Україна можлива лише в дружбі з кримськотатарським народом.

Також він поінформував, що українська держава буде робити все, щоб кримські татари, власне, як і українці, які сьогодні є біженцями з Криму, отримали прихисток і допомогу на території Херсонської області в тому числі, зокрема, в Генічеському районі, де проживає багато кримських татар.

На думку Миколи Томенка, необхідно якнайшвидше створювати міністерство з питань Криму, щоб на цьому етапі займатися долею облаштування сімей, що залишили Крим, а також захищати українську власність на території Криму. «Але ці завдання тактичні. Стратегічним завданням є те, щоб спільно робити все (як це робили кримські татари після 1944 року), щоб повернутися на історичну землю, де кримські татари і українці повинні себе впевнено почувати, як в невід’ємній частині української держави», – зазначив М. Томенко.