“Енергія” та херсонський “Кристал” розписали безгольову нічию у заключному матчі чемпіонату

27 Травня 2019 08:01

Волею календаря Чемпіонат завершувався принциповим дербі проти ново каховської Енергії на її полі. Перед цим матчем Кристал зберігав шанси на 3 місце, але для цього нашій команді потрібно було обігрувати господарів та сподіватися на поразку криворізького Гірника у Миколаєві.

Матч розпочався за переваги Енергії. Новокаховчани великими силами пішли вперед та за перші десять хвилин змогли декілька разів небезпечно пробити по воротах Ярослава Герасименко. Поступово кристалівці вирівняли гру, але небезпечних моментів вартих уваги не створили. Все найцікавіше у матчі прийшлося на другу половину зустрічі.

Другий тайм для Кристала розпочався з заміни. На поле замість Корякіна вийшов Мартян. Саме Віктор мав найреальнішу нагоду відкрити рахунок, але його удар з доволі відчутної відстані прийняла на себе поперечина. У середині другого тайму господарі залишилися в меншості, коли Валерій Доля отримав дві поспіль жовті картки заробивши при цьому штрафний у власні ворота. Цей штрафний удар взявся виконувати Сергій Цой і зробив навісну подачу у штрафний майданчик Енергії, де Володимиру Кучеру не вистачило лічених сантиметрів аби головою переправити м’яч у ворота.

У наступній атаці вже Енергія могла відкривати рахунок. Затяжний наступ новокаховчан завершилася подачею з правого флангу до штрафної Кристала, Жовтюк головою зумів вибити м’яча, але на підборі першим був зовсім вільний від опіки Бочак, який завдав потужного удару з вигідної позиції по центру воріт влучивши у поперечину.

Решта тайму пройшла у обопільних атаках. Кристал перебуваючи у більшості атакував позиційно, а Енергія намагалася контратакувати та заробляти якомога більше стандартних положень сподіваючись на верхові подачі та перевагу своїх гравців у зрості. Втім рахунок відкрито не було.

Кристал фінішує на четвертому місці. У серцях футболістів та вболівальників цей сезон залишає неоднозначні емоції. З одного боку наша команда тільки повернулася у професіональну футбольну лігу і четверте місце можна вважати певним успіхом, а з іншого Кристал більшу частину сезону заходився на другій позиції реально претендуючи на вихід до першої ліги, але на початку 2019 року невдала серія матчів з прямими конкурентами, що значно підсилилися в міжсезонні вибув з боротьби за підвищення в класі.

Енергія – Кристал (Огляд)