До проекту плану перспективного розвитку Херсонщини ввійшли 900 проектів

7 Березня 2019 10:46
Проект плану на 2019-2021 роки налічує понад 900 проектів, які планують реалізувати за кошти як інвесторів, так і бюджетів різних рівнів. Про це розповів голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Протягом трьох місяців ми проводили збір проектів від громадськості, від об’єднаних територіальних громад, від міст, сіл, від районів. І сьогодні це все уже консолідовано в один програмний документ, який налічує понад 900 проектів. Проектів різних – починаючи від інвестиційних, які будуть реалізовані за рахунок коштів інвесторів, і закінчуючи тими, які будуть реалізовані за кошти бюджетів різних рівнів, у тому числі, державного бюджету України. Це будівництво і ремонт закладів освіти, медицини, культури, спорту, оновлення об’єктів житлово-комунальної сфери, дорожня інфраструктура, створення нових промислових потужностей та аграрних підприємств, розвиток відновлювальної енергетики в регіоні», – розповів Гордєєв.

Він також зазначив, що на Херсонщині, як і в цілому по державі, запроваджується громадський бюджет за рахунок якого можна буде реалізувати проекти, запропоновані мешканцями області та громадськими організаціями.

«Це ті проекти, які, можливо, не були почуті в меріях, депутатськими корпусами. І громадськість має право презентувати свої проекти, якщо вони є відповідно оформленими. Сума цього бюджету для області 15,4 млн гривень, він впроваджується вперше в Україні за рахунок Державного фонду регіонального розвитку», – зазначив голова облдержадміністрації.