У порту “Херсон” завершили один з трьох основних етапів днопоглиблення – АМПУ

28 Лютого 2019 11:10
У порту “Херсон” уже завершено роботи з експлуатаційного днопоглиблення на шести якірних стоянках.

Про це повідомляє прес-служба Адміністрації морських портів України.

«Днопоглиблення шести якірних стоянок — це один з трьох основних етапів робіт у порту Херсон. Зараз наш флот буде паралельно виконувати днопоглиблення на підхідному каналі порту, а також біля причалів Херсонської філії ДП «АМПУ», та портових операторів (терміналів): філія «Херсонський річковий порт» АСК «Укррічфлот»,ТОВ «Смарт-Мерітайм-Груп», Херсонське представництво ДП «Підприємство по забезпеченню нафтопродуктами», ХДЗ «Паллада»,— зазначив Дмитро Демченко, генеральний директор ТОВ «СМД Інвест», яке виступає підрядником з реалізації проекту.

В АМПУ зазначили, що такий комплексний підхід дасть змогу після завершення реалізації проекту забезпечити можливість безперешкодного проведення, стоянки та обробки суден біля причалів відповідно до паспортних характеристик порту.

ТОВ «СМД ІНВЕСТ» стало переможцем конкурсних торгів, проведених АМПУ в електронній системі закупівель «PROZORRO». Економія від стартової ціни за підсумками тендерного аукціону становила понад 6,6 млн грн.

Адміністрація морських портів України поточного року планує здійснити експлуатаційне днопоглиблення у 7 морських портах: Маріуполь, Бердянськ, Ізмаїл, Чорноморськ, Миколаїв, Одеса, Херсон; та на 4 каналах: Дунай-Чорне море, Бузько-Дніпровсько-Лиманський, Дністровсько-Лиманський, Херсонський морський. Продовжується реалізація двох масштабних проектів капітального днопоглиблення у портах Чорноморськ та Южний.

Фото: АМПУ

Джерело: Укрінформ