На Херсонщині завдяки прокуратурі місцевий бюджет не втратив понад 225 тис. грн.

15 Січня 2019 10:47

У результаті участі прокуратури області в розгляді господарським судом Херсонської області справи за позовом благодійної організації «Новокаховський благодійний фонд «Наше майбутнє» до Каланчацької селищної об’єднаної територіальної громади та однієї з комунальних установ вдалося запобігти незаконному стягненню з місцевого бюджету боргу в розмірі 225395,06 грн. Про це повідомляє прокуратура Херсонської області.
Установлено, що між указаними вище сторонами було укладено договір підряду щодо ремонту Роздольненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Каланчацької районної ради. За доводами позивача, відповідачі безпідставно відмовились підписати акт приймання виконаних робіт та не сплатили їх вартість, у зв’язку із чим він звернувся до суду з вимогою стягнення 225395,06 грн., що є вартістю виконаних робіт.
Господарським судом Херсонської області відмовлено у задоволенні вказаного позову.
Південно-західний апеляційний господарський суд підтримав позицію прокурора, скаргу благодійного фонду залишив без задоволення, а рішення господарського суду Херсонської області – без змін.