Туризм на Херсонщині має давати третину ВВП області

3 Грудня 2018 10:15
На Херсонщині туристична галузь має забезпечувати третину загального обсягу регіонального валового внутрішнього продукту.

Про це поінформував у п’ятницю, 30 листопада, під час виступу на засіданні Ради регіонального розвитку Херсонської області голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв, повідомляє Укрінформ.

“Чорноморське узбережжя, Азовське узбережжя – це все питання пріоритетності нашого регіону №1. Це та галузь, яка має стати на рівень з галуззю аграрного сектору, і так само (як і аграрна галузь – ред.) давати не менше 30% до нашого валового внутрішнього продукту”, – сказав Гордєєв.

За його інформацією, 2018 року область відвідали 3,5 млн туристів та відпочивальників – як і у 2017 році. Тож, якщо Херсонщина збереже такий стабільний темп відвідування її туристами, то це стимулюватиме розвиток в області аеропорту “Херсон”, дорожнього будівництва, а також курортного бізнесу, який натомість розвиватиме курортне узбережжя регіону.

Що ж до аграрного сектору Херсонщини, то він, як повідомив голова ОДА, наразі дає 38% регіонального внутрішнього валового продукту.