19 листопада на Херсонщині стартує Мандрівний фестиваль Docudays UA

15 листопадаа 2018 13:04

У понеділок, 19 листопада, об 11:00 журналістів та громадських активістів запрошують до Кризового медіацентру у Херсоні на прес-конференцію, присвячену відкриттю XV Мандрівного міжнародного фестивалю  документального кіно про права людини Docudays UA в Херсонській області.

«Рівні рівності» – тема цьогорічного фестивалю, що присвячена суспільним викликам, пов’язаним з поняттям рівності. Це пропозиція подискутувати про поширені стереотипи та визначити, як сповідувати практики рівності в нашому повсякденні, зрештою – «виміряти» рівні рівності.

Ключова кінопрограма присвячена групам людей, які найчастіше стикаються з нерівністю, зазнають дискримінації в суспільстві та є недостатньо репрезентовані в медіа.

Фестиваль пропонує глядачам подивитись на питання нерівності з різних позицій – не лише через кіно, а й через правопросвітницькі та правозахисні заходи та дискусії.

Фільм відкриття «Моя щаслива непроста родина» (Тесса Луїза Поп/ Нідерланди 2017, 17′). Ця дотепна молодіжна документальна стрічка розповідає про трьох молодих дівчат різного віку. Між ними є дещо спільне: незвичайна побудова родини. Звісно, з родичами пригод ніколи не бракує… Дівчата знайомлять свої родини і вперше діляться своїми почуттями та захопленням перед батьками.

У заході візьмуть участь регіональні організатори Мандрівного фестивалю:

  • Олена Старюк – керівник громадської приймальні БО «Фонд милосердя та здоров’я»;
  • Оксана Глєбушкіна – виконавчий директор ГО «Громадський центр Нова генерація».

Кризовий медіа-центр.Херсон знаходиться за адресою: вул. Пилипа Орлика (9 Січня) 30, 1 поверх, оф.33.

Фестиваль – неполітичний і некомерційний. Мета Мандрівного фестивалю – сприяти популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні.

Джерело: Вгору