До Херсона завітали особливі художники з Південної Кореї

29 Жовтня 2018 10:09

В Україні Чіонгчо Лі та Мун-Тае Міонсінг Кім уперше. Митці влаштували виступ під час експозиції власних робіт. З-поміж іншого, не лише грають на музичних інструментах, а й малюють ногами, повідомляє 5 канал.

Мун-Тае Міонсінг Кім смичком виводить мелодію на хегимі – народному корейському музичному інструменті. Проте основний для творчості – пензель.

“Я почав малювати, коли ще був дитиною. Мені було 5 років, щось підказало мені дитяче серце і це стало моїм головним заняттям у житті”, – розповідає митець.

5 років тому Мун-Тае познайомився з художником земляком Чіонгчо Лі, який також своє життя присвятив живопису. Малює Лі у будь-який час, коли є натхнення.

“Інколи мені потрібно 4-5 хвилин для одного малюнка. Спочатку я роздумую, як я це можу уявити і потім малюю. Якщо я сплю, я можу прокинутися і почати малювати, будь-коли вдень і вночі”, – зазначає Чіонгчо Лі.

Виставку облаштували в одному з мистецьких центрів Херсона. Передує перегляду експозиції перформанс: один із митців грає на стародавньому інструменті, інший виконує національну пісню. Потому обидва пишуть спільну картину. На завершення своєрідно підписують роботу – ставлять розфарбований відбиток ступні та руки художників.

“І містер Лі, і містер Кім – таке враження, що я побувала в Кореї. Настільки неповторно та емоційно”, – ділиться враженнями відвідувачка виставка Тетяна.

Ще один поціновувач мистецтва Олександр певен: “Видно, що малюють вони поза простором. Це не від розуму, а вони відчувають та висловлюють це на тканині, бумазі. Усе – від серця. Східний стиль мені, звісно, подобається”.

Виставка художників із Південної Кореї триватиме до кінця жовтня. Митці вже запланували свій другий візит в Україну наступного року. У Херсоні хочуть створити цикл картин.