У Херсоні презентували онлайн-платформу ПРОЗОРА ДАБІ

4 Жовтня 2018 11:46

Під час наради з представниками державного архітектурно-будівельного контролю області та міста та забудовниками в.о. начальника Управління ДАБІ у Херсонській області Владислав Вакуленко розповів, як працює публічна онлайн-платформа та наскільки вона полегшить життя замовникам будівництва.

ПРОЗОРА ДАБІ дає можливість в режимі онлайн відслідковувати кожен етап опрацювання поданої до Держархбудінспекції документації.

Раніше, подаючи документи, забудовники автоматично потрапляли у ситуацію невизначеності – чи прийнято їх документи, коли їх буде розглянуто та у кого можна отримати інформацію про прийняте рішення. Хтось чекав на офіційну відповідь, інші шукали додаткову ланку зв’язку чи шляхи прискорення процесу.

“Сервіс стане індикатором якості роботи посадових осіб держахбудконтролю. Відтепер виконання ними своїх обов’язків винесене в публічну площину, до того ж, зникає фактор, який створював підгрунтя для корупції, – штучне затягування строків розгляду документів та безпіставні відмови. Відтепер моніторинг розгляду кожного пакету документів – проста і зрозуміла процедура”, – наголосив Владислав Вакуленко.

Вже на наступний день, після подачі документів, замовник будівництва може знайти в системі ПРОЗОРА ДАБІ вхідний номер та кінцеву дату розгляду поданих документів. Далі у визначені терміни – онлайн дізнатися про результат. У разі відмови у видачі дозволу чи сертифіката в системі відображатиметься перелік зауважень та прізвище посадової особи, що прийняла відповідне рішення.

“Ця платворма забезпечує новий формат якості дозвільних процедур у будівництві. Відтепер всі працюватимуть за єдиним стандартом, а суб’єкти містобудування матимуть однакові умови для здійснення своєї діяльності”, – підсумував Владислав Вакуленко.