На курорті «білу» зарплату почали отримувати 3360 херсонців

24 Вересня 2018 14:50

Таким став практичний результат реалізації комплексу заходів, які проводили спеціалісти Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі у напрямку легалізації трудової зайнятості під час проведення курортного сезону на Херсонщині.

За інформацією управління обслуговування платників тільки протягом червня – серпня 2018 року суб’єкти господарювання нашої області подали повідомлення про прийняття на роботу 3360 офіційно оформлених робітників. Відстежується позитивна динаміка цього показника, який збільшився на 468 повідомлень порівняно із літніми місяцями 2017 року.

Активно інформували про прийнятих на роботу працівників бізнесмени м. Херсона та м. Генічеська, які прозвітували про 1273 та 472 оформлених працівника. Це відповідно на 97 та 134 особи більше, ніж торік. Замкнули трійку лідерів «білої» зарплати підприємці Новотроїцького району, які офіційно працевлаштували на 53 найманих працівника більше, проти попереднього року.

Нагадаємо: відповідно до ч. 3 ст. 24 Кодексу законів про працю України працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення Державної фіскальної служби про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Порядок повідомлення Державної фіскальної служби та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 № 413.

Відповідальність за фактичний допуск працівника до роботи без відповідного повідомлення Державної фіскальної служби для посадових осіб підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності, фізичних осіб – підприємців, які використовують найману працю, визначена ч. 3 та 4 ст. 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення (штраф від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8500 до 17000 гривень), при повторному – від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17000 до 34000 гривень).