Херсонські депутати та громадські активісти вчилися будувати діалог

21 Вересня 2018 14:59

Ані осіння хмарність, ані святкування Дня Міста напередодні не завадили активним херсонським депутатам й громадським активістам зібратися 16 вересня, в неділю, в Кризовому медіа-центрі.Херсон на навчальний семінар в рамках проекту “Депутат ХХІ сторіччя”. Адже на сьогоднішній день недостатньо просто бути розумним та гарним. Сучасним народним обранцям ХХІ сторіччя необхідно опановувати мистецтво самопрезентації та комунікації з громадою.

Протягом двох днів народні обранці Херсонської міської ради, районних в місті рад і навіть депутат обласної ради разом в громадськими активістами розбиралися, як же побудувати конструктивні відносини. Допомагали їм в цьому досвідчені фахівчині з взаємодії влада-громада: Вікторія Феофілова та Тетяна Ковальчук.

Участники майстерні намалювали мапу міста, на якій відобразили все хороше і погане, що є в Херсоні, дізналися, як виглядає драбина громадської участі. Депутатам розповіли, як спілкування з громадою через соціальні мережі, зокрема в Фейсбуці. Окрему увагу тренери приділили методам консультування, поділилися з учасниками майстерні кейсами з вибору інструментів консультування.

У другий день тренери розповіли про успішні українські практики ухвалення та спільної реалізації рішень.

Учасникам майстерні дуже сподобались практичні вправи, коли вони ділилися на групи та одразу застосовували нові знання на практиці. Усі висловили велику подяку тренерам за цікаве та продуктивне навчання.

Майстерня відбулася в рамках проекту «Депутат XXI сторіччя», який реалізовується Черкаською обласною організацією Комітету виборців України в Черкаській, Одеській, Херсонській, Кіровоградській, Вінницькій і Київській областях

Проект реалізується Черкаською обласною організацією Комітету виборців України за підтримки The National Endowment for Democracy (NED).