Микола Томенко розповів як не обрати Порошенка на другий термін

19 Серпня 2018 13:21

Так звані експерти формують таку думку, що майбутні президентські вибори – це вибір між проукраїнським Порошенком і кумом Путіна – Медведчуком. Але насправді Медведчук не буде балотуватися в президенти, оскільки не має жодних шансів.

Таку думку висловив політик, громадський діяч Микола Томенко в прямому ефірі спецпроекту програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK.

«Насправді на президентських виборах Порошенко виграє тільки у проросійського кандидата. І навіть якщо з одного боку буде корупціонер і негідник, який захищає Україну тільки як свою кишеню, а з іншого – людина, яка напряму годується з путінської кишені, то звичайно, що частина людей проігнорує такі вибори, а частина – підтримає все ж Порошенка», – проаналізував Микола Томенко.

Відтак не важливо, чи таким кандидатом буде Бойко, чи Рабінович, чи Вілкул та решта, але лише цих політиків Порошенко зможе перемогти в другому турі.

«У нас є армія так званих експертів і блогерів, які люблять владу за гроші. Тобто вони раз на місяць отримують конверт та звітують про кількість позитивних матеріалів, які написали.

І саме ці експерти формують таку думку, що майбутні президентські вибори – це вибір між проукраїнським Порошенком і кумом Путіна – Медведчуком. Але насправді Медведчук не буде балотуватися в президенти, оскільки не має жодних шансів», – впевнений Томенко.

Саме в цьому, вважає політик, є елемент маніпуляції, коли про решту кандидатів намагаються забути, а на перший план виводять тільки Порошенка й Медведчука, від якого потрібно обов’язково захистити Україну через підтримку чинного Президента.

«Безумовно, сильно розслаблятися не варто, адже проблема російського впливу все ж існує. Утім вона не є настільки загрозливою, щоб вищі посади займали пропутінські представники. Потрібно тільки, щоб дійсно проукраїнська та проєвропейська опозиція визначила правила гри, сформувала більшість, і тоді вона спокійно переможе як на президентських, так і на парламентських виборах», – підсумував Микола Томенко.

Джерело: ZIK