“Таврія” та “Кристал” розійшлися миром

11 Серпня 2018 10:01

Матч Таврії та Кристала можна вважати повноцінним дербі Херсонщини, адже обидві команди базуються саме у Херсонській області. Перед звітним поєдинком команди посідали сусідні місця у турнірній таблиці. Кристал розділяв друге-третє місце з Реал Фармою, а Таврія була на четвертому маючи на одне очко менше.

Матч розпочався за ігрової переваги Кристала. Херсонці володіли територіальною перевагою, більше контролювали м’яч, але довгий час до реальних загроз воротам господарів справа не доходила. Найгострішим у складі зелено-синіх виглядав Барладим. Саме Андрій міг відкривати рахунок у матчі, коли прорвався правим флангом до штрафного майданчика Таврії, обіграв трьох захисників, але не влучив у ворота Гурніа. Трохи згодом саме Барладим заробив штрафний удар у безпосередній близькості до штрафного майданчика сімферопольців. До м’яча підійшов Сергій Цой та виконав гостру подачу у воротарський майданчик, де «круглий» рикошетом від захисника влетів у ворота – 0:1.

Решта тайму пройшла у рівній боротьбі на кожному клаптику поля, до перерви рахунок не змінився.
З самого початку другого тайму Сергій Шевченко вирішив випустити на поле свіжих футболістів. Один за одним на полі з’явилися Жиганов, Логвиненко та Єлоєв. Таврія збільшила тиск на ворота Кристала, намагаючись зрівняти рахунок. Багато роботи було в ці хвилини у центральних захисників Жовтюка та Малиша, звісно на останньому рубежі добряче попрацював і Крюков. Зрештою спрацювало банальне футбольне правило про «не забиваєш ти…» Одна з контратак херсонців завершилася подачею Чауса на дальню стійку де господарі залишили без опіки Брижчука, але Антон з вигідної позиції невдало пробив головою, підтвердивши, що гра на другому поверсі не його сильна сторона. У відповідь Таврія в наступній атаці заробила штрафний удар майже з тієї самої точки звідки забивав Цой. Логвиненко виконав подачу на дальню стійку, а Куксенко в падінні переправив м’яча у ворота Крюкова – 1:1.

Решта матчу видалася напрочуд напруженою, кожен з суперників хотів перемогти, водночас ніхто не хотів поступатися. Останні хвилини видалися винятково напруженими. Таврія намагалася організувати фінальний штурм воріт Кристала, подала поспіль три кутові, але наші захисники впоралися з небезпекою. Все ж останнє слово могло залишитися за херсонцями. Крюков піймавши м’яча після подачі кутового сильно вибив «круглого» уперед на Барладима. Андрій міг виходити віч-на-віч з Гуріним, але арбітр матчу Христина Козорог зафіксувала порушення правил з боку нашого гравця та відразу дала фінальний свисток – 1:1.
Наступний матч Кристал зіграє вдома. 17 серпня проти ФК Реал Фарма м. Одеса. Початок матчу о 17:30.

Таврія Сімферополь – МФК Кристал Херсон 1:1 (0:1)

Голи: Куксенко, 70, Цой, 25

Таврія: Гурін, Куксенко (Мізернюк 82), Клочко, Масалов, Тищенко (Жиганов 46 (Журавленко 90)), Фетісов (Єлоєв 64), Біжко, Жавко, Воронченко, Гриппа, Жуков (Логвиненко 55).
Запасні: Дмитроченко, Кушнір.
Головний тренер: Сергій Шевченко.

Кристал: Крюков, Карась, Жовтюк, Малиш, Лаптєв, Цой (Кучер 90+2), Михайленко (Меженський 89), Чаус, Брижчук, Барладим, Гливий (Михайлов 84).
Запасні: Бурла, Сарбєй, Остроконь.
Головний тренер: Олександр Овчинніков.

Попередження: Карась 65, Жовтюк 74.

Повне відео матчу + післяматчеві коментарі: