Бізнес – спільноту Херсона поповнили 278 підприємців

23 Липня 2018 12:33

За інформацією спеціалістів управління обслуговування платників Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців за червень 2018 року по м. Херсону зареєстровано та взято на облік 278 фізичних осіб – підприємців.

 Для всіх підприємців Херсонщини варто нагадати:

– в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань містяться дані, зокрема, про види діяльності фізичних осіб-підприємців.

До реєстру платників єдиного податку вносяться відомості про платника єдиного податку, зокрема, види господарської діяльності.

Підприємець-платник єдиного податку, який здійснює види діяльності, не зазначені в його облікових даних та в реєстрі платників єдиного податку, зобов’язаний перейти на сплату інших податків і зборів (загальна система оподаткування) з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому здійснювалися види діяльності, які не зазначені в його облікових даних та реєстрі платників єдиного податку.

 Отже, підприємець  платник єдиного податку не має права здійснювати, в межах підприємницької діяльності, види діяльності, які не зазначені в його облікових даних.