У ХДУ відбулося відкриття сучасних кабінетів хімії та фізики

20 Липня 2018 08:19

17 липня у Херсонському державному університеті відбулося урочисте відкриття сучасних кабінетів хімії та фізики.

Специфіка кабінетів хімії та фізики полягає у тому, що використовуючи сучасне та інтерактивне обладнання, студенти матимуть змогу здійснювати не лише наукові, а й експериментальні досліди. Новостворені кабінети оснащені індивідуальними робочими місяцями з повним електро, газо- та водопостачанням, планшетами, мультимедійними установками та новітнім методичним забезпеченням.

У ході відкриття представники факультетів продемонстрували присутнім хімічні досліди та можливості лабораторного набору з механіки, а також ознайомили з роботою фізичного обладнання з альтернативної енергетики.

Кошти у розмірі понад 1 млн. 350 тис.гривень були додатково виділені Міністерством освіти і науки України. Створення сучасних кабінетів на базі ХДУ – важливий крок у розвитку не тільки нашого вишу, а й усього освітнього середовища Херсонщини. Оскільки на сучасному етапі існує дефіцит вчителів хімії та фізики, а такий вагомий крок, як відкриття кабінетів з цих дисциплін, приверне увагу молоді до природничо-наукових спеціальностей.

Прес-центр ХДУ