У Чаплинському районі заблокували інвестпроект на два мільярди

8 Червня 2018 14:50

 

На Херсонщині у Чаплинському районі заблоковано реалізацію потужного інвестиційного проекту вартістю 2 мільярди гривень через відсутність районного архітектора.

Про це поінформував на прес-конференції в Херсонській облдержадміністрації голова ОДА Андрій Гордєєв, повідомляє Укрінформ.

“У нас є нова Чаплинська об’єднана територіальна громада, де на сьогодні ми опрацьовуємо спільно з інвестором потужний інвестиційний проект вартістю 2 мільярди гривень. Це будівництво підприємства по переробці томатів компанії Agrofusion. І більше як півроку цей проект заблокований”, – розповів Гордєєв.

Як він зазначив, причиною блокування даного проекту є відсутність в Чаплинському районі архітектора. “А відсутність його підпису на документації блокує подальшу реалізацію цього інвестпроекту”, – пояснив голова ОДА.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині кадровий дефіцит архітекторів та спеціалістів з містобудування. З 2018 року, згідно рішення МОН України від 15 травня 2018 року, у Херсонському державному аграрному університеті розпочинають готувати фахівців за спеціальністю “архітектура і містобудування”.