Херсонський “Кристал” у Маріуполі мінімально здолав “Яруд”

15 Травня 2018 11:50

Після трьох поспіль домашніх матчів у Чемпіонаті ААФУ херсонський Кристал вирушив до Маріуполя на гру з місцевим Ярудом. Наш суперник хоч і посідає місце у другій частині турнірної таблиці є дуже сильним опонентом. Домашній матч проти цієї команди показав, що грати проти непоступливих підопічних Дмитра Єсіна складно.

Херсонці вирушили до міста на узбережжі Азовського моря заздалегідь. У суботу на місцевому пляжі була проведена пробіжка, також відвідали наші футболісти поле стадіону «Азовець» де наступного дня відбулася сама гра.

На початку матчу Яруд мав невелику територіальні перевагу, але до реальних загроз воротам Кристала справа не доходила. Наша команда теж не відсиджувалася в обороні та намагалася атакувати. Основна загроза воротам господарів у ці хвилини йшла від Гливого. Спершу Іван завдав сильного удару вище воріт, а трохи згодом увірвавшись до штрафного майданчика та обігравши захисника пробив у ближній кут, проте страж воріт маріупольців Лисюк свою команду врятував. Трохи згодом небезпека була вже біля воріт Кристала. Нападники Яруда завдали декілька потужних ударів яким забракло влучності. Перша половина зустрічі завершилася безгольовою нічиєю.

Другий тайм розпочався за схожим сценарієм. Яруд володів невеликою територіальною перевагою продовж перших десяти хвилин. Згодом гра перемістилася до центру поля де точилася в’язка боротьба з великою кількістю тактичних фолів. Крім того у Маріуполі розпочався дощ, поле та м’яч стали слизькими, що призвело до декількох необов’язкових помилок з обох боків.

Щоб додати більше гостроти атакам, у складі Кристала відбулися заміни. Спочатку замість Михайленко на полі з’явився Брижчук, а трохи згодом Михайлов замінив Ольховського, що отримав ушкодження. В результаті саме ці футболісти разом з Карасем та Барладимом організують переможний м’яч. Але про це трохи згодом. При рахунку 0:0 футболісти Яруда мали чудову нагоду вийти вперед. Нападник маріупольців Грибанов, опинився один у районі одинадцятиметрової позначки та завдав удару який продемонструвавши дива реакції відбив Микита Крюков.

Майже відразу спрацювало добре відоме футбольне правило. Карась з глибини поля віддав розрізну передачу на Брижчука, той увірвався до штрафного майданчика господарів та замість того щоб завдати удару по воротах який могли заблокувати захисники віддав дотепну передачу п’ятою на Барладима, що підключився до атаки. Простріл Андрія вздовж воріт замкнув Олександр Михайлов – 0:1.

До кінця зустрічі залишалося близько двадцяти хвилин. Господарі намагалися відігратися. Ставка була зроблена на подачі до штрафного майданчика, для чого на поле вийшов високий нападник – Мясніков. Оборона Кристала достойно витримала таке випробування, вдало на другому поверсі діяли Юрій Кравченко та Станіслав-Нурі Малиш та і Микита Крюков на виходах не залишав шансів маріупольцям.

Фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу Кристала, яка не тільки порадувала більше десятка вболівальників, що прибули на цю гру з Херсона, а ще й вивела нашу команду на перше місце у 3 групі Чемпіонату ААФУ.

Тепер Кристал має 28 очок і випереджає Дружбу та Таврію-Скіф за додатковими показниками.

Наступний матч херсонці проведуть на виїзді. 19 травня у Каховці проти СК Каховка. Початок о 18:00.

Яруд Маріуполь – МФК Кристал Херсон 0:1 (0:0)
Гол: Михайлов, 73

Яруд: Лисюк, Бояринцев, Савін, Шульженко, Крашневський, Савчук (Денисов, 85), Биковський, Мочевинський, Зубков (Мясніков, 72), Грибанов (Меженський, 62)
Запасні: Салатін, Мамонов, Глоба, Гришин.
Головний тренер: Дмитро Єсін

Кристал: Крюков, Малиш, Кравченко, Лаптєв, Карась (Кривошейкін 87), Назаренко, Цой, Михайленко (Брижчук, 59), Барладим, Ольховський (Михайлов, 67), Гливий (Черкашенко, 90+2).
Запасні: Чакляров, Дуран
Головний тренер: Олександр Овчинніков.

Попередження: Зубков, 14, Барладим, 21.

За результатами 15 туру МФК Кристал Херсон очолив турнірну таблицю 3 групи Чемпіонату України (ААФУ) маючи перевагу за додатковими показниками над Дружбою та Таврією-Скіф.
15 тур:
Олімпік-СДЮШОР-2 – СК Каховка 2:2
Гірник – Таврія-Скіф 1:2
Яруд – Кристал 0:1
МФК Первомайськ – Дружба 1:1