У Херсоні встановили “вальсовий рекорд” України

10 Травня 2018 07:16

kherson.net.ua

У Херсоні у понеділок напередодні Дня пам’яті та примирення на площі перед найбільшою в місті кіноконцертною залою “Ювілейний” був організований масовий вальс Перемоги.

Ветерани та молодь встановили рекорд України з найбільшого сумарного віку учасників танцю. Загальний вік склав 18 тис. 982 роки. Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні, до Дня пам’яті та примирення, ми йдемо на рекорд. Ми – це учасники та діти війни 1941 – 1945 років, і ми, молодь… Пані та панове – вальс Перемоги!”, – оголосив ведучий заходу, запросивши до танцю присутніх на площі.

Як зазначила у виступі на заході директор департаменту культури, туризму та курортів Херсонської облдержадміністрації Світлана Думинська, вальс “це танець, який танцюють у найважливіші дні життя людини: це останній дзвоник (у школі – ред.), це весілля, це отакий день, який йде напередодні Дня пам’яті і примирення, напередодні перемоги над ворогом”.

“Я впевнена, що наступного року війна (на Донбасі – ред.) закінчиться, і ваші онуки, ваші діти повернуться додому, і вони запросять вас на такий вальс”, – сказала Думинська.

Музичний супровід забезпечували два духові оркестри – від ГУ Національної поліції в області та від Херсонського музичного училища. Учасники заходу мали на грудях червоні маки – символ пам’яті жертв військових та цивільних збройних конфліктів.

Після того, як пари закінчили танцювати вальс, ведучий оголосив: “Є рекорд!”

Як планували організатори заходу, загальний вік херсонців, учасників вальсу Перемоги, мав бути для встановлення нового рекорду України 10 тис. років. Проте він перевищив очікувану цифру – загальний вік учасників, які зареєструвалися для участі у цьому заході і танцювали, склав, за даними організаторів, 18 тис. 982 роки.

Захід відбувся за ініціативи департаменту культури, туризму та курортів Херсонської облдержадміністрації і обласного Палацу культури.