За рік обсяг капінвестицій на Херсонщині зріс на 55%

12 Квітня 2018 10:40

У 2017 році порівняно з попереднім обсяг капітальних інвестицій в економіку Херсонської області зріс на 55%. В цілому вони склали понад 6,5 млрд грн.

Про це на прес-конференції “Чому інвестор полюбив Херсонщину?” в Укрінформі поінформував голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, повідомляє кореспондент агентства.

“За темпом притоку капітальних інвестицій у 2017 році Херсонщина має перше місце по Україні. Вони склали 6 млрд 750 млн грн. Порівняно з 2016 роком – це 55% зростання”, – сказав очільник області.

Він нагадав, що з початком російської окупації Криму іноземні страхові компанії, зважуючи на ризики війни, відмовлялися продавати страховки бажаючим відвідати Херсонщину. Та зараз безпекове питання в області “підняли на найвищий рівень”: зокрема, створено загони тероборони, додаткові військові частини, посилена співпраця з правоохоронними стуктурами. Посилення безпеки, на його думку, позитивно вплинуло на розвиток економіки регіону.

Наймасштабніші інвестиційні проекти Херсонщини 2017 році: 500 млн доларів у будівництво зернового перевантажувального терміналу товариства “Нібулон”; 1,5 млн доларів у виробничу базу товариства “5 елемент” у м.Гола Пристань, проект загальною вартістю 30 млн дол на території Білозерського району, де товариством “Агро-Діло”, підпорядкованим британській аграрній компанії, відновлено та збудовано нові іригаційні системи на площі майже 1,5 тис. га.