Херсонці взяли участь у ІІ З’їзді політичної партії “Громадський рух Миколи Томенка “Рідна країна”

20 Березня 2018 13:44

17 березня в столичному будинку Художника відбувся ІІ З’їзд політичної партії “Громадський рух Миколи Томенка “Рідна країна”, на якому було прийнято рішення брати участь у парламентських та президентських виборах у 2019 році.

450 учасників з’їзду ухвалили майбутню стратегію, а також затвердили концепцію “Український президент – 2019”, яка передбачає обов’язкове визначення місії, програми та команди до визначення особи кандидата в президенти.

На З’їзд прибула делегація з Херсона. До херсонської делегації увійшов Голова Херсонської обласної організації політичної партії “Громадський рух Миколи Томенка “Рідна країна” Тарас Букрєєв, члени Ради обласної партійної організації Тетяна Лінецька, Сергій Коротченко, Віталій Шкода, Дмитро Рибалко. Також до делегації ввійшов почесний гість З’їзду – очільник Херсонського представництва Фонду Миколи Томенка “Рідна країна”, депутат міської ради Михайло Линецький.

Під час виступу голова партії “Рідна країна” Микола Томенко наголосив на тому, що Україна сьогодні потребує кандидата в президенти, який буде визначений не шляхом таємних переговорів чи іноземними партнерами, а чия програма, стратегія та команда найбільше будуть відповідати інтересам держави та її громадян.

Однією з основних тез стала умова скорочення терміну перебування на посаді президента одним строком в 5 років:

“Так, Конституція передбачає два терміни, але кожен з президентів під час першого терміну займалися перерозподілом майна, концентрацією медіа й адмінресурсів для того, щоб переобратись на другий термін. Тобто фактично 5 років президенства три президенти займалися тим, щоб залишитись при владі на другий термін. Наша політична сила підтримує ідею, що непотрібно готуватись, щоб знову залишитись при посаді, треба з першого дня працювати на Україну. 5 років достатньо, щоб показати результат. Це означає, що умовою для програми кандидата в президенти, якого ми пітримаємо, є 5 річний термін перебування на посаді. Така умова принципово змінить підхід до вибору команди та розробки стратегії”, – зазначив Микола Томенко.