Який чай найкорисніший для здоров’я?

21 Січня 2018 09:50

Сьогодні можна купити чай для лікування майже всіх існуючих хвороб і розладів, починаючи від зайвої ваги і закінчуючи нетравленням. Але наскільки можна довіряти цій рекламі, і на що реально способі цей дивовижний напій?

zdorovia.com.ua

zdorovia.com.ua

Ось думки дієтологів.

Імбирний чай корисний при нудоті, він може знизити прояви печії і нетравлення. Однак слід пам’ятати, що цей напій не слід застосовувати разом з антикоагулянтами (ліками, що перешкоджають згортанню крові – наприклад, варфарином).

Чай з фенхелю поводиться в організмі подібно естрогену, так що йому під силу допомогти при постменструальному синдромі.

У зеленого чаю безліч переваг, це найкращий і найкорисніший чай в світі. Регулярне вживання цього чаю знижує рівень холестерину, запобігає розвитку пухлин, включаючи рак легенів і шлунка. Зелений чай прискорює метаболічний процес, якщо вживати напій відразу після їжі. Зелений чай з корінням ехіноцеї збільшує кількість білих клітин, які борються з інфекціями. Він також запобігає застуді.

Зелений чай багатий корисними антиоксидантами. Експерти не радять пити чай з ехіноцеєю більше двох тижнів підряд, так як наша імунна система пристосується до його вступу, і позитивний ефект знизиться.

Стверджується, що чай з кульбаб допомагає при каменях в жовчному міхурі. Наука поки не отримала цього підтвердження, проте в цьому чаї є інулін, який корисний для кишечника.

Чай з гибискуса знижує кров’яний тиск – три чашки в день являють собою ідеальну дозу для цих цілей. А ось твердження про те, що гібіскус допомагає скинути зайву вагу, поки не отримали наукової основи.

Традиційний чорний чай забезпечує близько 72% флавоноїдів, які є в нашій дієті. Це дуже корисно для профілактики серцево-судинних захворювань.