Тавричанська ОТГ відкриває власний маршрут громадського транспорту

10 Січня 2018 13:44

Об’єднана територіальна громада з центром у селі Тавричанка Каховського району може стати першою на Херсонщині, де в межах ОТГ діятиме власний маршрут громадського транспорту. Підприємець з села Мар‘янівка виставить на цей маршрут власний 22-місний автобус.

Голова ОТГ Юрій Гречка говорить, що автобус курсуватиме між населеними пунктами громади поки що чотири рази на тиждень. Графік руху складають у відповідності до побажань місцевих жителів – опитування в громаді вже ведеться. Визначаються й з ціною на проїзд та наданням пільг для певних категорій населення.

Тавричанська ОТГ – одна з найбільших в області. Вона об’єднує 9 сіл з населенням понад 5,7 тис. осіб, і відстань між крайніми точками її території становить близько 40 кілометрів. До нового центру громади її члени тепер навідуються часто: для отримання будь-яких адміністративних послуг, на прийом до амбулаторії села Тавричанка, на ринок або в перукарню.

«З розвитком населених пунктів такі послуги можна буде якісно отримати й на місці. Однак бажання спілкування з адмінцентром Тавричанкою не зменшиться, адже всі вони тепер – одна громада», – переконаний регіональний консультант АМУ з юридичних питань Анатолій Негра.

Джерело: medianova.com.ua