Прикордонники нагадують: правила перетину адмінкордону для українців Криму не змінилися

9 Січня 2018 08:22

Як відомо, з 1 січня 2018 року на адмінмежі з окупованим Росією Кримом здійснюється біометричний контроль. Його проходять іноземці, які хочуть потрапити в Україну. Жодних змін у правилах перетину адмінкордону для громадян України, які мешкають у Криму і мають українські паспорти, не відбулося, говорять прикордонники.

 

«Біометричний контроль жодним чином не вплинув на режим роботи контрольних пунктів в’їзду-виїзду на адмінмежі з Кримом. З 1 січня його пройшли близько 10 осіб Це додатковий контроль для громадян з країн підвищеного міграційного ризику, включаючи РФ, – прокоментував помічник начальника Азово-Чорноморського регіонального управління ДПСУ з питань взаємодії із засобами масової інформації Максим Сорока. – Громадяни України, які мешкають у Криму, як і раніше, перетинають адмінмежу з Кримом за українськими паспортами. Єдине, що можна додати, це зручність проходження перевірки за наявності в громадян біометричного паспорту. Система зчитує дані за кілька секунд. Зі звичайним паспортом процедура займає кілька хвилин».

Нагадаємо, у російських соцмережах наприкінці 2017 року поширювалась недостовірна інформація, що пропуск громадян України через КПВВ буде здійснюватися виключно по паспортам громадян України для виїзду за кордон та по паспортам у вигляді ID-картки. Це спричинило певний ажіотаж серед кримчан, які вирішили робити українські біометричні паспорти для перетину адмінкордону з Кримом.

Іван АНТИПЕНКО, «День», Херсон, фото автора