В аеропорту «Херсон» обладнали систему біометричного контролю

5 Січня 2018 10:11

Аеропорт «Херсон»

З 1 січня 2018 для іноземців з 70 країн і осіб без громадянства, які перетинають державний кордон України та адмінкордон з анексованим Кримом, запровадили біометричний контроль. Про це повідомили в прес-службі Херсонської обласної державної адміністрації.

«На Херсонщині системою біометричного контролю вже обладнані стаціонарні робочі місця в пункті пропуску для авіаційного сполучення «Херсон», а також контрольні пункти в’їзду-виїзду «Каланчак», «Чаплинка» і «Чонгар». А для морських пунктів пропуску передбачені портативні засоби зчитування біометричних даних. Військовослужбовці прикордонного загону пройшли спеціальну підготовку і готові до нововведень», – йдеться в повідомленні.

За даними Держприкордонслужби України, для створення системи біометричного контролю технічно обладнали 157 пунктів пропуску та три пункти пропуску на адмінкордоні з Кримом.

Як повідомляв речник Держприкордонслужби України Олег Слободян, перевірка біометричних даних не торкнеться громадян України, які проживають в Криму.

1 вересня 2017 року президент України Петро Порошенко заявив, що з 1 січня 2018 року має запрацювати система фіксації біометричних даних на пунктах пропуску через державний кордон, це критикували в Міністерстві закордонних справ Росії. 27 грудня ця система була запущена в тестовому режимі.