Бюджет-2018: Херсонщина вкладе у розвиток зрошення 20 мільйонів

27 Грудня 2017 10:40

Депутати Херсонської обласної ради у прийнятому на сесії у п’ятницю обласному бюджеті на 2018 рік передбачили 20 млн грн на збільшення в регіоні площі зрошуваних земель, повідомляє Укрінформ.

“Якщо ви читали державний бюджет України (на 2018 рік – ред.), то бачили, що депутати заклали 91 млн гривень на розвиток зрошення (в країні – ред.). Ми заклали 20 млн гривень на розвиток зрошення (в області – ред.) в нашому бюджеті”, – сказав Мангер.

Як зазначається в пояснювальній записці до проекту рішення обласної ради “Про обласний бюджет на 2018 рік”, “з метою відновлення меліорованих земель для продовольчого та ресурсного забезпечення області вперше по департаменту агропромислового розвитку Херсонської облдержадміністрації передбачаються видатки в сумі 20 млн гривень на проведення робіт з реконструкції інженерної інфраструктури внутрішньогосподарських меліоративних систем та будівництва нових внутрішньогосподарських меліоративних систем”.

Херсонщина на даний час має найпотужнішу серед регіонів держави зрошувальну систему. В Херсонській області з 420 тис. гектарів зрошення, створеного тут ще за радянських часів, вдалося зберегти від розкрадання та руйнації близько 380 тис. гектарів. У 2016 та 2017 роках в регіоні поливалися близько 300 тис. гектарів зрошуваних земель. Решта з різних причин не використовувались в режимі зрошення. На території Херсонщини знаходиться потужна мережа зрошувальних каналів, у тому числі найбільші в Україні Північно-Кримський та Каховський магістральні канали, які беруть тут свій початок.