Затверджено міський бюджет Херсона на 2018 рік

22 Грудня 2017 15:15

Депутати Херсонської міської ради затвердили міський бюджет на 2018 рік. Відповідне рішення прийняли під час засідання сесії сьогодні, 22 грудня.

До затвердження пропонувався кошторис розміром 2 млрд 626 млн грн, у тому числі доходи загального фонду міського бюджету – 2,5 млрд грн, доходи спеціального фонду міського бюджету – 102 млн грн, у тому числі бюджету розвитку – 7,7 млн грн.

Основним бюджетоформуючим показником для Херсона є податкові надходження – вони складають 1,2 млрд грн.

Велика частина фінансування передбачена на галузь освіти – 1,040 млрд грн. У частині видатків на неї питомувагу займає заробітна плата та оплата послуг за електроносії.

На галузь охорони зодоров’я передбачено 264 млн грн. З дpугoгo півpіччя плaнується фінaнсувaння пepвиннoї мeдичнoї дoпoмoги чepeз дepжaвний бюджeт.

На соціальний захист та соціальне забезпечення передбачено 483 млн грн. У тому числі – надання пільг окремим категоріям громадян відповідно до законодавства, компенсаційні виплати за пільговий проїзд автомобільним, водним, залізничнимта електротранспортом, надання допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової допомоги дітям, надання допомоги у зв’язку з вагітністю, пологами, по догляду за дитиною тощо.

На сферу кульутри планують витратити близько 73 млн грн, галузь спорту – 21, 3 млн грн.

“Цьогорічний бюджет на 23% більший за минулорічний. Ним передбачена закупівля комунального транспорту. Найближчим часом плануємо поповнити комунальний автопарк 10-ма тролейбусами та 40-50-ма автобусами. Звісно, бюджет складний, працювати буде складно. Будемо шукати можливість наповнювати міський бюджет. Вже є певні пропозиції для розподілу залишків – придбання медичного обладнання, будівництво мостопереходу”, – підкреслив міський голова Володимир Миколаєнко.