На Херсонщині зведуть дві вітроелектростанції вартістю в 3,4 млрд гривень

1 Грудня 2017 08:02

ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

У Новотроїцькому районі Херсонської області заплановано будівництво двох вітрових електростанцій потужністю в 138,6 МВт, загальною вартістю в 3,4 мільярда гривень. Також у перспективі будівництво об’єктів альтернативної енергетики компанії «Віндкрафт Україна» в Каланчацькому, Білозерському та Чаплинському районах сумарною потужністю майже в 600 МВт. Про це повідомляють у Херсонській ОДА.

За словами заступника голови Херсонської ОДА Євгена Рищука, активний розвиток альтернативної енергетики на Херсонщині пояснюють тим, що регіон має сприятливі умови для будівництва сонячних та вітрових електростанцій: мінімум 240 сонячних днів на рік та наближеність до моря та лиману. На думку Рищука, збільшення потужностей вітрових та сонячних електростанцій може зняти питання про будівництво другої черги Каховської ГЕС, проект якої обговорюється на урядовому рівні.

Нагадаємо, в жовтні цього року на Херсонщині відкрили першу чергу Новотроїцької вітроелектростанції, яка увійде у трійку найбільших і найпотужніших в Україні. За даними Держенергоефективності, станом на серпень 2017 року в Херсонській області діють 23 об’єкти, що генерують «чисту» електроенергію. Зокрема, 18 сонячних електростанцій потужністю в 68,4 МВт та 4 вітроелектростанції загальною потужністю майже в 34 МВт.

Іван АНТИПЕНКО, «День», Херсон