У Херсоні пройшла акція «Коридор пам’яті «Іловайська трагедія»

30 Серпня 2017 08:22

Фото з khoda.gov.ua

До третьої річниці Іловайської трагедії, в якій загинули і постраждали сотні українських військових, у Херсоні відбулася акція «Коридор пам’яті «Іловайська трагедія». Віддати шану українським воїнам, які віддали свої життя у боях під Іловайськом на площу Свободи прийшли рідні та близькі загиблих, ветерани АТО, яким вдалось вийти з оточення, волонтери й активісти.

На площі облаштували інсталяцію, яка складається з імпровізованого коридору зі снопів соняшників, фотографій загиблих мешканців Херсонщини та фотогалереї з відтворенням Іловайських подій. Також з площі Свободи охочі могли відправитися на цвинтар до міського меморіалу в пам’ять про загиблих в зоні АТО. Тут відбулася поминальна панахида, покладання квітів до могил загиблих військових та хвилина мовчання.

Пам’ятна акція проходить за ініціативи сімей загиблих, КП «Оберіг» Херсонської обласної ради, ГО «Українська єдність», Православної Церкви Святої Тройці та за підтримки Херсонської ОДА.

В боях за Іловайськ, серед інших українських підрозділів, брав участь добровольчий батальйон міліції особливого призначення «Херсон». 19 серпня 50 добровольців батальйону відправились у зону АТО. 25 серпня під Іловайськом потрапив у засідку бойовиків екіпаж батальйону «Херсон» на службовому автомобілі. Загинули командир батальйону лейтенант міліції Руслан Сторчеус, старший сержант Олег Гребінський та міліціонер 3-го взводу рядовий міліції водій Олег Пєшков. Під час боїв під Іловайськом та виходу з оточення загинули бійці батальйону Владислав Ковальов, Павло Мазур, Максим Жеков та Руслан Салівончик, Олег Вовченко, Артем Шаригін. 1 вересня частина батальйону повернулась додому. Всього під час виходу з Іловайська загинуло 16 представників Херсонської області.

Іван АНТИПЕНКО, «День», Херсон, фото з сайту http://khoda.gov.ua