Українська армія отримала понад 118 мільйонів гривень від мешканців Херсонщини

29 Серпня 2017 14:55

kherson.sfs.gov.ua

Саме 118,6 млн. грн. військового збору надійшло до державного бюджету протягом січня – липня цього року на модернізацію та підвищення обороноздатності Збройних сил України від мешканців Херсонщини. Приріст надходжень з військового збору в порівнянні з аналогічним періодом минулого року склав 34 % або 30,4 млн. гривень.

Безперечним лідером за обсягами надходжень «патріотичного податку»  у відсотковому співвідношенні залишається Херсонська ОДПІ. Це більше половини – 68 % або 80,2 млн. грн. у загальних надходженнях військового збору по області. З них 58,3 млн. грн. або 73 відс. перерахували податкові агенти та громадяни міста Херсона. Платники Новокаховської та Генічеської ОДПІ на підтримку української армії віддали до бюджету по 27,9 млн. грн. та 10,5 млн. грн. відповідно.

Нагадаємо: платниками військового збору є фізичні особи – резиденти, які отримують доходи як з джерела їх походження в Україні, так і іноземні доходи, фізичні особи – нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти. Ставка збору становить 1,5 відс. від об’єкта оподаткування.