Херсонців учили знімати однохвилинні відео про місто

14 Липня 2017 13:44

Учасники майстер-класу / фото Юлії Лук`яненко

У культурному центрі Kherson Art Hub, 10 липня, в рамках фестивалю американського кіно “Незалежність” відбувся майстер-клас кінорежисера Дмитра Тяжлова “Хвилина міста”.

Дмитро Тяжлов / фото Юлії Лук`яненко

Суть майстер-класу в тому, щоб допомогти молодим митцям зняти однохвилинне відео, де місто – головний актор.

Першою у програмі майстер-класу була лекція, під час якої Дмитро розповів про історію документального кіно, а саме – яку роль місто відігравало в ньому. Він акцентував увагу на тому, що на початку розвитку кінематографу саме місто було головним персонажем більшості фільмів. Також він показав уривки зі своїх фільмів та історію їх створення. Усе це було спрямовано на те, щоб показати учасникам, як можна виявити та показати відчуття від життя міста.

Після лекції в учасників було дві години, щоб походити, подивитися та знайти саме те місце, яке б найкраще показувало те, як вони бачать та відчувають своє місто.

Закінчивши роботу, учасники повернулися до АртХабу та показали свої роботи: дехто показав цілі однохвилинні ролики одного місця, а дехто встиг навіть трохи змонтувати свій фільм. Усього було знято 11 відео, або, як їх назвав сам режисер, «хоку про дух міста». Чому саме хоку? Бо основним змістом цього японського тривірша є саме пейзажна лірика.

Усі, хто презентували свої відео, розповідали, чому вони вибрали і зняли саме це місце. А після кожного виступу Дмитро давав учасникам власні професійні поради.

Джерело: Вгору