Окупаційна влада Криму створює штучні черги через адмінкордон

13 Липня 2017 11:35

Фото Івана АНТИПЕНКА

У контрольних пунктах в’їзду-виїзду на території Херсонської області періодично сповільнюється рух транспорту, внаслідок чого утворюються черги. Зокрема, 10 липня на в’їзд до Криму на КПВВ «Чонгар» в різний час доби очікувало понад 70 автівок.

Аналогічна ситуації спостерігалася і перед контрольним пунктом «Каланчак», де на виїзд з материка очікували до 20 автівок. У КПВВ «Чаплинка» прикордонники фіксують перебої у здійсненні пропускних операцій окупантами, але черг немає. Подібна ситуація спостерігається протягом кількох останніх тижнів. Як повідомили «Дню» у прес-службі Азово-Чорноморського регіонального управління ДПСУ, 11 липня ситуація «вирівнялась, адже кримські служби почали працювати». Але буквально протягом дня, ситуація з чергами може повторитися і люди знову чекатимуть годинами.

Таким чином, кажуть прикордонники, окупаційна влада Криму намагається створити видимість вдалого туристичного сезону на півострові. Для цього навіть долучали знімальні групи російських телеканалів, які фіксували черги в сторону півострова.

Однак статистика українських прикордонників свідчить про суттєве зменшення руху в бік Криму. Так, у період з 01.07 по 09.07.2017 року прикордонники у контрольному пункті «Чонгар» оформили на 10 тисяч осіб та на 4 тисячі транспортних засобів менше у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року. Протягом червня цього року кількість громадян, які перетинають адмінмежу в обох напрямках знизилась у порівнянні з минулим роком на 37 тисяч, а транспортних засобів – на 10 тисяч у порівнянні з червнем 2016 року.

Іван АНТИПЕНКО, «День»