Херсонський поет Василь Загороднюк презентував книгу у Німеччині

6 Липня 2017 08:22

У 2015 році херсонським видавництвом «Айлант» випущено книгу «Перемогла любов» відомого херсонського поета, члена Національної спілки письменників України, голови обласної організації НСПУ, кандидата філологічних наук Василя Загороднюка.

В основу цієї поеми лягла історія взаємного кохання між українським хлопцем Кіндратом і німецькою дівчиною Йоханою, зображено найсильніше людське почуття та історія як символ людяності, що перемагає зло. Крім того, у книзі розповідається про почуття любові до Батьківщини, про розправи над людьми комуністичного режиму у післявоєнний період.

У травневі дні 2017 року Василь Загороднюк відвідав Німеччину, місто Зарбек, де живе родина Кіндрата Загороднюка, і презентував свій твір. Про це повідомила німецька газета  «Grevener Zeitung» від 3 травня 2017 у публікації «Життєва доля безпритульного».

Багаточисельна німецька аудиторія виявила зацікавленість до твору Василя Загороднюка – нині книга перекладається німецькою.

У рамках цього проекту Василь Загороднюк провів кілька творчих зустрічей, виступив із доповіддю в Німеччині на тему «Примусові роботи в Німеччині робітників зі сходу (остарбайтерів)». В основу доповіді лягли свідчення земляків Кіндрата Загороднюка, а організатором зустрічі був його син Андре.