Програма “Доступні ліки”: в аптеках Херсонщини відсутні 14 найменувань препаратів

21 Червня 2017 10:40

city.kherson.ua

У постачальників відсутні 14 найменувань ліків, які входять до Реєстру по програмі «Доступні ліки», такі як: таблетки 25 мг. Верошпірон виробництва Угорщина, таблетки Нугрел виробництва Індії, Аміодароен виробництва АТ «Лекхім-Харків» та інші.

Це виявлено під час травневого моніторингу, проведеного спеціалістами ГУ Держпродспоживслужби Херсонської області в рамках урядової програми «Доступні ліки».

Моніторинг проводився відповідно до доручення Кабінету Міністрів України. Спеціалісти за травень 2017 р. опрацювали інформацію від 5 аптечних закладів області, проаналізовали 1962 ціни на лікарські засоби щодо дотримання вимог законодавства у сфері ціноутворення.

Сектором контролю за регульованими цінами щомісячно шляхом отримання інформації від суб’єктів господарювання, які беруть участь у програмі, буде здійснюватися аналіз наданої аптечними закладами інформації. Зокрема, щодо обсягу реалізованих лікарських засобів, розмірів граничних оптово-відпускних, закупівельних та фактичних роздрібних цін, розмірів застосованих торговельних надбавок на ліки, що внесені до реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, затвердженого наказом МОЗ України від 03.04.2017 № 360.

Проведена робота спрямована на забезпечення контролю за правильністю застосування суб’єктами господарювання державних регульованих цін, запобігання випадків порушень державної дисципліни цін на лікарські засоби.

Джерело: Вгору