На Херсонщині за весняний час загинуло 4,3% озимого ріпаку

10 Червня 2017 15:24

Фото: SuperAgronom.com

Критичні температури, посуха та інші несприятливі фактори цієї весни не пройшли для херсонських агрономів безболісно. Після успішної перезимівлі за 3 місяці весни в області втрачено посіви озимого ріпаку на 4,3% площ.

Про результати розвитку й стан рослин ріпаку в Україні станом на початок червня повідомляє «УкрАгроКонсалт».

Так, згідно з повідомленням, дощі, що пройшли в останні дні в південній частині країни, були малоефективними (0,2-2,0 мм), тому запаси вологи в ґрунті в цьому регіоні швидко втрачаються. Ріпак озимий перебуває в хорошому та задовільному стані. Після перезимівлі в Херсонській області загинули 4,3% посівів пізнього строку сівби. Загальна ж площа під озимим ріпаком в Херсонській області складає 74,9 тис. га (згідно даних проекту «Посівна онлайн 2017»).

На більшості посівів ріпаку відбувається формування стручків, проте через дефіцит вологи в ґрунті відзначається пригнічення рослин.

Загалом досить тепла погода останньої декади травня сприяла деякому прискоренню зростання і розвитку рослин озимих та ярих сільськогосподарських культур, однак, не в повній мірі компенсувала затримку на 6 – 7 днів у розвитку через недобір тепла в період з 16 по 22 травня.