У Херсоні відбувся фінал конкурсу «Маленькі кухарі»

24 Травня 2017 08:22

20 травня у Палаці молоді та студентів відбувся фінал проекту «Маленькі кухарі». Нагадуємо, що організатором виступило Херсонсько-грузинське об’єднання «Ілорі», а фундамент конкурсу було покладено під час ІІІ Балтійсько-Чорноморського форуму.  Серед партнерів проекту – депутат Херсонської міської ради, очільник Херсонського представництва Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» Михайло Линецький.

Окрім кулінарної творчості дітей, херсонці познайомились  із грузинською культурою та звичаями, з творчістю талановитих  колективів  Херсона та Миколаєва.

Поки глядачі дивились у залі концерт, «маленькі кухарі» готували страви. А наприкінці заходу було визначено переможця.  Згідно рішення журі, призові місця розподілились наступним чином:

3 місце – Ксенія Харченко

2 місце – Наталя Мельник

1 місце –  Оксана Качура.

Учасників конкурсу «Маленькі кухарі» нагороджено подяками та призами, а переможниця  вирушить  у Грузію переймати мистецтво грузинської кухні.

Приз за друге місце Наталі Мельник вручив депутат Херсонської міської ради, очільник Херсонського представництва Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» Михайло Линецький.

Довідково. Мета проекту – дати можливість херсонським дітям віком від 8 до 12 років  розкрити свій творчий потенціал у сфері кулінарії. Проект – конкурс у вигляді дитячого телевізійного шоу. Бажаючі взяти у ньому участь пройшли  відбірковий етап у жовтні 2016 року та  майстер-класи з кулінарії, щоб  змагатимуться за звання кращого юного кухаря Херсонського краю.