Херсонські освітяни переймають досвід у фінських колег

15 Травня 2017 17:08

Педагоги Херсонської гімназії № 1 здійснили візит до Фінляндії (округ Ювяскюля) за запрошенням Арі Покка, директора Schildt Upper Secondary School.

Поїздка була організована для вчителів гімназії з метою ознайомлення з фінською системою освіти безпосередньо у навчальних закладах. Стажування тривало 7 днів.

Освітяни відвідали навчальні установи різних рівнів: Tikka Primary School (початкова школа), Kilpinen LowerSecondary School (середня школа) та Schildt Upper Secondary School (старша школа). Учителі побували на уроках, переймаючи досвід та ідеї фінських колег щодо результативності навчання у школах Фінляндії та вмотивованості учнів, взяли участь у дискусії з директором Арі Покка та викладачами старшої школи з теми: «Upper Secondary Education in Finland and Career Counselling».

Важливою для обох сторін була участь у панельній дискусії з теми «Finland and Ukraine Independence. Futureperspectives». Адміністрація та педагоги гімназії розповіли про життя українців за роки незалежності України, зупинилися на важливих та значимих моментах для нашої країни. Близько 200 фінських учнів-старшокласників взяли участь у дискусії, цікавлячись сучасною Україною, її проблемами та можливостями, які мають їхні однолітки в Україні.

Педагоги повернулися з освітньої подорожі сповненими нових ідей та вражень, готовими до змін та подальшу співпрацю з фінськими колегами.