У Херсоні відкрилась виставка «Будіндустрія. Енергозбереження»

7 Квітня 2017 08:01

oporaua.org

6 квітня у ККЗ «Ювілейний» відбулось офіційне відкриття будівельної виставки «Будіндустрія. Енергозбереження». В заході, зокрема, взяли участь представники банків та виробників будівельних матеріалів. Учасники представили велику кількість сонячних панелей, водних насосів, виробів з металу, металопластикових вікон з системою енергозбереження, колекторів, системи утеплення для підлоги, а також твердопаливних котлів.

У рамках виставки активісти Громадянської мережі ОПОРА розповіли про дієві способи економії енергоресурсів у побуті. Актуальною також стала тема державної підтримки енергоефективних заходів. Представники ОПОРИ проконсультували херсонців щодо особливості таких програм, як державного, так і місцевого рівня.

«Я вкотре відвідую таку виставку і кожен раз задоволена та вражена сьогоднішнім прогресом в технологіях та у виробництві товарів, направлених на енергозбереження. Мене все більше турбує майбутнє, саме тому зацікавила альтернативна енергетика. Пораджусь з чоловіком та, напевно, будемо купувати сонячні панелі», – поділилась відвідувачка виставки пані Тетяна.

«Приємно спілкуватися з херсонцями у такій простій формі. Адже зараз кожен третій зацікавлений в енергозбереженні і все більше людей прагне змінити звичайні побутові звички для економії власних коштів», – прокоментувала захід місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Аелітта Олійник.

Від представників ОПОРИ відвідувачі виставки отримали буклети з корисними порадами щодо енергозбереження, а також з інформацією про створення та керування ОСББ, підготовлені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».