У Херсоні відбудеться інформаційна кампанія про аутизм

1 Квітня 2017 13:06

У зв’язку зі зростанням кількості дітей, які страждають розладами аутистичного спектру (РАС), з 2007 року за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН 2 квітня вважається Всесвітнім днем поширення інформації про проблеми аутизму.

У цей день з 12.00 до 15.00 у Херсоні на вул. Суворова (навпроти магазина “Парус”) громадська організація “Зачаровані діти”  проводитиме  інформаційну кампанію, присвячена темі аутизму.

У рамках заходу на дітей чекатимуть вокально-хореографічна студія «Зорепад», веселий клоун та персонаж мультфільму «Щенячий патруль», ліплення з солоного тіста, аплікації з паперу, малювання крейдою на асфальті. Дорослі зможуть задати запитання та поспілкуватися з дитячим психологом клубу «СМАЙЛИК».

Організатори заходу закликають херсонців підтримати День інформування про аутизм та прийти на захід. А зі свого боку -готові розповідати та ділитися власним досвідом:

– про особливості людей з аутизмом;
– про ознаки аутизму для ранньої діагностики;
– про особливості спілкування з дітьми і дорослих з аутистичними розладами.

У акції візьмуть участь:

1. Зразковий художній колектив системи Міністерства освіти і науки України Вокально-хореагрофічна студія «ЗОРЕПАД» кер. О.Кузнєцова, директор Висовень В.В.

2. Клуб раннього розвитку Монтесорі «Смайлик»

3. Фонд «Гаврош»

4. «Фієста-нью» організація свят.