У Херсоні відбудеться лекція на тему національно-визвольної боротьби кримських татар та українців

26 Березня 2017 15:35

4 квітня 2017 року о 11.00 годині в приміщенні актового залу Херсонського державного університету (вул.Університетська, 27) відбудеться лекція Гульнари Бекіровой на тему: «Українці повинні підтримати боротьбу  кримських татар. Національна-визвольна боротьба  кримських  татар та  українців у ХХ столітті: етапи і віхи».

Лекція відбудеться в рамках щорічного  конкурсу БО «ККСЦ «Куреш» yа кращі учнівські твори, присвячені  історії національно-визвольної боротьби українського та кримськотатарського народу з тоталітарним режимом СРСР, та відлуння історичних паралелей до сьогодення у боротьбі за державний суверенітет та територіальну цілісність України.

У 2017 році конкурс проходить під слоганом «ільки тим історія належить, хто сьогодні бореться й живе!»(Ліна Костенко).

Оскільки тема творів досить складна, у рамках підготовки до написання творів, дана лекція з новітньої історії України, буде корисною та актуальною. Слухачі зможуть дізнатися з першоджерел про маловідомі факти  історії як Криму, так і сучасної України, та задати питання стосовно теми творів.

До участі в конкурсі запрошуються всі бажаючи з числа молоді Херсонської області, та АР Крим. Переможці отримають дипломи, грамоти та цінні подарунки (планшети, смартфон, добірки книг, та інш.)

Також у рамках заходу за участю представника Українського інституту національної пам’яті,  відбудеться презентація книги «Наш Крим. Неросійські історії українського півострова».

Матеріали охоплюють період від становлення Кримського ханства і до відновлення української незалежності у 1991 році. Для істориків, політологів, журналістів та всіх, кому не байдуже минуле і майбутнє Криму.

Присутнім конкурсантам будуть презентовані декілька екземплярів цієї книги.

З питань, що до участі в конкурсі, звертатися за адресою: kuresh.kherson@gmail.com

На лекцію запрошуються всі бажаючи. Вхід вільний.

Організатор лекції – БО «ККСЦ «Куреш», при підтримці управління науки та освіти ХОДА та Херсонського міського Меджлісу.

Захід відбуваєтьсяу рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив», що адмініструється ГО Центр «Жіночі перспективи» спільно з БО «Фонд громади міста Херсона «Захист» за фінансової підтримки Європейського Союзу».