Херсонські школярі вчаться економити енергоресурси

25 Березня 2017 09:43

oporaua.org

23 березня у Херсоні відбулась інтерактивна гра «Які заходи з економії знаєш ти?», у якій взяли участь учні 8 класу Таврійського ліцею мистецтв № 58. Школярі перевірили свої знання щодо способів економії енергоресурсів у побуті.

Для того, аби дізнатися більше про те, чому важливо берегти ресурси та як це робити, після гри активісти Громадянської мережі ОПОРА провели інформаційний захід «Економити світло, газ та воду – дуже просто». Під час обговорення пролунало багато корисних порад, зокрема, про те, як користуватися електроприладами, які існують види економних лампочок, як берегти в квартирі тепло.

«Я завжди вимикаю світло, виходячи з кімнати, та розумію, що цього замало. А тепер я дізналась прості способи, щоб допомогти батькам економити. І можу запевнити, що розповім про них батькам», – поділилася враженнями Анна, учениця 8 класу.

«Коли нам запропонували провести класну годину на тему «Енергозбереження», ми одразу погодилися. Адже це стосується кожного. І гадаю, що наші діти зрозуміють, що це дуже важлива тема, та хоча б деякі поради почнуть використовувати в себе вдома», – зазначила пані Наталя, вчитель 8 класів.

Школярі отримали від ОПОРИ солодкі призи та брошури з порадами, як зекономити енергоресурси у побуті, підготовлені в рамках Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

«Це вже не перша така зустріч. Дітям подобається в ігровій формі дізнаватись про енергозбереження. Адже вони самі пригадують, які існують методи економії, і змагаються між собою. Це додає азарту», – зазначила місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Аелітта Олійник.